![]() |
Święta Bożego Narodzenia - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Święta Bożego Narodzenia (/Watek-swieta-bozego-narodzenia_1347) |
Święta Bożego Narodzenia - fabek - 13-11-2013 Zostajecie w Niemczech czy jedziecie do Polski na czas świąt Bożego Narodzenia i Sylwestra? Gdzie lepiej?
- ychna - 14-11-2013 Prosze mnie nie draznic, bo nie mam wyboru! ![]() - fabek - 14-11-2013 Ja tez nie wiem jak to będzie wyglądało u mnie. Na pewno chciałbym jechać na święta i wyskoczyć na jakiegoś dobrego sylwestra ze znajomymi ![]() Święta Bożego Narodzenia - fabek - 24-11-2014 Do Świąt został nam równo miesiąc więc można już zaczynać dyskusję ![]() Piszemy o wszystkim: gdzie spędzamy, co jemy, jakie prezenty robimy (może podsuniemy sobie nawzajem pomysł na prezent) itd. ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 25-11-2014 Prawdopodobnie temat nie bedzie sie roznil od 2013, moze tamten wyciagnac na swiatlo dzienne i podpiac ? ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 25-11-2014 Dziekuje, RE: Święta Bożego Narodzenia - Diego13 - 25-11-2014 czesc maluchy dobrze ze jestescie na swieta zostaje w niemczech nie jade do domu do Polski bo rodzicow juz nie mam a w tym roku bylam 2 razy i widzialam sie z moim rodzenstwem no i zimno jest na Mazurach jak pieronek , dzieci nasze tez przyjezdzaja do domu a potem gdzies je wynoosi w gory prezentow im nie kupujemy tylko pieniadze im dajemy bo tak sobie tego zycza kupie im po flaszce perfum Gucci albo czego innego a za pieniazki niech sobie kupia co chca Ychna jakos reputacja ci sie poprawila hi hi RE: Święta Bożego Narodzenia - I.monia - 25-11-2014 Ja chciałabym pojechac na swięta, ale chyba bardziej chce mój mąż. A córka ma neutralne podejście, to cygan nie dziecko! Wszystko zależy oczywiście od finansów, bo kawałek drogi jest bo również na mazury a i rodzina sporawa. Tyle że przystanek po drodze na pomorzu zrobimy jak pojedziemy. Denerwuje mnie myśl że to będą święta bez ladu i składu bo jak wspominałam rodzina duża więc pielgrzymka się szykuje. A ja lubię sama zrobić wigilię z ulepanymi wczesniej pierogami, na spokojnie z choinką....... RE: Święta Bożego Narodzenia - Diego13 - 26-11-2014 no i przy takich wedrowkach czlowiek sie nameczy okropnie tu kieliszeczek tam szklaneczka hi hi RE: Święta Bożego Narodzenia - I.monia - 27-11-2014 Ja raczej nie bo robie za kierowce ale mój mąż owszem ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - Diego13 - 27-11-2014 a u nas jest odwrotnie to ja tu kieliszeczek tam lampeczka i po takich wizytach odjezdzam do lozka - ale dobrze mi sie wtedy spi RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 14-12-2014 U mnie nie bedzie ani kieliszeczka ani szklaneczki. RE: Święta Bożego Narodzenia - Diego13 - 15-12-2014 Kiedys wyjezdzalam do Polski ale teraz juz nie wyjezdzam nie mam juz rodzicow a w domu rodzinnym jest po prostu zimno i nieprzytulnie wiec na Boze Narodzenie nie spotykam sie z rodzenstwem tylko na Wielkanoc i oczywiscie w wakacje i w Polsce staly sie swieta jakies inne nie wiem dlaczego i co jest innego RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 15-12-2014 Moze po prostu zyjemy wspomnieniami. RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 23-12-2014 Bigos gotowy . RE: Święta Bożego Narodzenia - Diego13 - 23-12-2014 no to dzielna z ciebie dziewczyna RE: Święta Bożego Narodzenia - Anita - 25-12-2014 Zdrowych i wesolych... Barszcz i uszka...zrobone Ryba po grecku .. Sledzie po sultansku,polsku slasku... Kasza i sos grzybowy... Salatka warzywna Racuchy... Kutia... Karp.. Dorsz w galaecie.. Mintaj smazony... Chleb...kompot...dodatek.:-) Strucla.... Prawdziwe swieta .....oplatek poswiecony... Czyli 5 kg wiecej.. A i bigos postny w wigilie i po staropolsku na drugi dzien... Juz nie dodam kompotu z suszu:-) RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 25-12-2014 ![]() ![]() ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - Diego13 - 26-12-2014 dziewczyny wam tez zycze wesolych swiat takich smakolykow nie robilam ale takie smakolyki jadlam u swoich znajomych RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 26-12-2014 ------------- |