Nasze-Niemcy.pl
Płuca palacza i zdrowe płuca - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Płuca palacza i zdrowe płuca (/Watek-pluca-palacza-i-zdrowe-pluca_1189)

Strony: 1 2

Płuca palacza i zdrowe płuca - fabek - 30-08-2014

Przeciętna pojemność płuc u dorosłego mężczyzny wynosi 4500 ml, u sportowców dochodzi nawet do 6000-8000 ml. Średniego wieku palacz ma 20-30% mniejszą pojemność płuc. Poniżej możecie zobaczyć jak pracują zdrowe płuca i płuca palacza, nie wspomnę już o wyglądzie.

Kto z was pali papierosy? :/ Ciekawy jestem jak wyglądają płuca osoby która rzuciła palenie i nie pali już kilka lat. Czy one się w jakiś sposób regenerują?

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - ychna - 13-11-2014

Nie pale !!!

i nie caluje sie z palaczami ! Angel

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - Diego13 - 13-11-2014

popalam ale tez sie nie caluje z palaczami

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - fabek - 13-11-2014

Czas rzucić Wink

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - Diego13 - 13-11-2014

hi hi nie pisz za glosno o tym bo mnie wydasz popalam nieoficjalnie takze w domu nikt nie ma pojecia

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - ychna - 14-11-2014

Diego,
spadasz mi z nieba..
- zdradz kilka tajemnic, bede wiedziala jak upilnowac mloda .. Rolleyes

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - Diego13 - 14-11-2014

papierosy chowam oczywiscie w plecaku ale nie w paczce tylko w innych opakowaniach zapalniczki chowam tez np. w kieszeniach wewnetrznych kurtki jak schowam na zewnatrz to czasami mnie maz przylapie i truje potem godzinami jak palenie szkodzi zdrowiu to pomaga to trucie meza i wtedy mi sie odechciewa palenia przez to trucie dobra methoda odwykowa lazi toto za mna krok w krok i lamentuje obrzydliwosc a pozatym musisz kontrolowac tylko dyskretnie rzeczy i pokoj dziecka a jak znajdziesz papierosy to nic nie mow tylko wyrzuc je tak robi moj maz a ja nic nie moge powiedziec bo oficjalnie nie pale, guma do zucia w buzi to oznaka ze dziecko palilo ogranicz jej kieszonkow bo pety kosztuja i wyplacaj np. tygodniowo

Hahahhaaa.. dobra jestes !

Ja niestety moge tylko truc i truc.. bo jest poza moim zasiegiem !
Nie moge tez kieszonkowego ani skröcic ani zabrac ...

Ale nie dostaje ode mnie ani grosza extra,
dodatkowo naostrzylam na nia wychowawcöw !

Jak zlapie ja po powrocie na paleniu, bede miala dwa laptopy a ona zadnego ..
- potem skundiguje jej Vertrag na "ajfona" ...

Mam jeszcze pare sztuczek w zanadrzu ..

Wczoraj wyslam jej linka na wedzone pluca )) .. potrafie byc obrzydliwie upierdliwa ..

Mam jeszcze jeden sposöb ...

Najgorsze jest to, ze na wszystko moze sie wypiac .. dlatego tlumacze i prosze.. )))))9

tak tak obrzydliwosc i upierdliwosc pomaga mi strasznie to obrzydza palenie

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - I.monia - 14-11-2014

Haha fajnie sie to czyta Wink
Ja aktualnie nie palę. ale kiedyś paliłam i moja mama jakby to teraz przeczytala to pewnie by sie przewróciła bo nie wie do tej pory.
Co do męża.... hmmm to właśnie dzieki niemu i jego upierdliwości zapewne teraz nie palę. Zamykał mnie przy -20st na dworze na balkonie. Zrzędził ze sie nie dało słuchac. A gdy miałam przerwę i później znów zaczełam (miałam fazy Wink ) i chciałam mu powiedzieć to myślałam że wyjdzie z siebie. Czułam się ja gówniara która dostała 1 w szkole Big Grin Na razie mnie nie ciągnie, chyba ta cena mnie zniechęca Big Grin

Jezeli fajnie sie czyta,
to Wam opowiem moj romans z fajkami!
Mialam gdzies ok. 19 lat i moja kolezanka palila. Wiec zawsze mala kawka i ...carmen ))
Tak dlugo mnie czestowala, ze az zaczynaly mi smakowac ..

Pewnego dnia pomyslalam, ze wypadaloby miec swoje a nie zawsze palic cudzesy .. -
i wtedy wystraszylam sie, ze jak bede palic na dobre to bede smierdziala papierochami, miala zölte palce, zölta cere i byle jakie wlosy )))...

Ktöregos dnia palilam u siebie w pokoju na pieterku, nagle otwieraja sie drzwi - w drzwiach Mama - ja - papieros za siebie i buchhh ... usiadlam na wersalce .. Boze jedyny jak ja sie balam, ze sobie tylek poparze.... Jeszcze tym razem udalo mi sie.

Zdawalam na prawo jazdy, poniewaz nie moglam zdawac ze wszystkimi / mialam Zgromadzenie Wspölnikow Firmy, wiec pisalam (czytaj: sciagalam) egzaminy sama.
W podziekowaniu mialam przyniesc chlopakom najwieksza wödke. Niedosc, ze musialam sie z nimi napic to wyjaralam 2 carmeny - wsio na pusty zoladek!

Nie pytajcie wiecej, lepszej terapii nie ma ! zatrulam sie na amen! Zygalam jak kot, nie moglam isc na zakupy bo jak w kolejce stal palacz to ja na dworek i zyganko ..

Tak sie skonczyla moja przygoda - raz na zawsze - z papierochami .. Dodgy

ps. Nie smiac sie, przynajmniej nie w glos ! Sleepy

ja spalam gdzies 2-3 paczki w ciagu miesiaca czasami mniej bo w domu nie mam apetytu na papierosa
a w pracy nie chce mi sie latac na dwor chyba ze mam czas a z tym to juz gorzej

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - fabek - 15-11-2014

Niby dobry patent z tym truciem. Kiedyś znajomemu robiliśmy właśnie taką kuracje. Fajka za fajką, aż do skutku. Wypalił chyba z półtorej paczki i w końcu przyszły mdłości itd. Smile Na drugi dzień widzimy się z nim a on z papierosem Smile Na niego to nie podziałało Big Grin

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - I.monia - 15-11-2014

Z tymi mdłościami to potwierdzam, nie każdemu pomaga w pozbyciu sie z rąk papierosa. Moja kolezanka z podwórka, z która się wszystko zaczeło również sie zatruła ale paliła nadal. Ja za każdym razem po dłuższej przerwie tez czułam mdłości na początku. Rany jaki człowiek uparty i głupi Big GrinBig Grin

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - fabek - 15-11-2014

Ja rzuciłem z dnia na dzień i nie wracałem Big Grin Silna wola Tongue

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - ychna - 15-11-2014

(15-11-2014, 10:18)fabek napisał(a): Niby dobry patent z tym truciem. Kiedyś znajomemu robiliśmy właśnie taką kuracje. Fajka za fajką, aż do skutku. Wypalił chyba z półtorej paczki i w końcu przyszły mdłości itd. Smile Na drugi dzień widzimy się z nim a on z papierosem Smile Na niego to nie podziałało Big Grin

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - Diego13 - 15-11-2014

no czesc "palacze" hi hi ja jestem z mojego stanu zadowolona popalam sobie tu i tam ale jak nie mam papierosa to mi go tak naprawde nie brakuje w fajnym towarzystwie przy kawce pociagnac sobie fajeczke jedna czy druga sprawia mi ogromna przyjemnosc jak meza nie ma hi hi bo jak jest to wiem co mnie czeka i nie probuje nawet za pecika lapac

Powiem szczerze, ze czasami mnie kusi, mam nawet w domu jednego papierosa i se... lezy ..

Co mnie powstrzymuje? Strach, ze mi sie spodoba ... a bardzo nie lubie palaczy .. Cool

RE: Płuca palacza i zdrowe płuca - Diego13 - 15-11-2014

jestem mojej rodzinie bardzo wdzieczna ze mi tak truja zebym sie nie trula to pomaga a tak potajemnie palic tez ma swoje uroki lepiej potajemnie palic jak meza zdradzac

Eeeee... chyba nie wiesz co dobre? Wink