Jesteś nowy na naszym forum?

Zapoznaj się z innymi i dowiedz gdzie i jak możesz zamieścić ogłoszenia.

Czytaj więcej

Nowy serwis z ogłoszeniami

Zapraszamy na nasz nowy serwis z ogłoszeniami. Znajdziecie tam sporo interesujących ogłoszeń. Czytaj więcej

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakiś problem i potrzebujesz pomocy napisz a na pewno pomożemy.

Czytaj więcej

Nabór na Moderatora i Redaktora

Poszukujemy Moderatorów i Redaktorów na nasze forum. Chciałbyś dołączyć?

Czytaj więcej
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ale tak na powaznie
Post: #21
Toż inna osoba nie wie, co to lornetka z meduzą... co tu się dzielić z takim Kulturbanausen?
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  •
08-09-2016, 19:23
Cytuj

Post: #22
(08-09-2016, 19:23)zieleniak napisał(a): Toż inna osoba nie wie, co to lornetka z meduzą... co tu się dzielić z takim Kulturbanausen?

pacan
09-09-2016, 08:29
Cytuj

Post: #23
Inna osoba powinna wiedzieć, że pisze się "Pan", a nie pacan.
09-09-2016, 08:44
Cytuj

Post: #24
(09-09-2016, 08:44)zieleniak napisał(a): Inna osoba powinna wiedzieć, że pisze się "Pan", a nie pacan.

Pan pacan , teraz wyglada to lepiej Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
09-09-2016, 11:30
Cytuj

Post: #25
Ale tak na powaznie to nabralem przez Was apetytu na lornetke...

Dla niekumatych podaje przepis:
To tradycyjne warszawskie połączenie aperitifu z przystawką.

Pod tą marynistyczną nazwą kryją się dwie setki wódki (dobrze zmrożonej!)
podane z porcją nóżek w galarecie, które przyrządza się w następujący sposób:

Nóżki wieprzowe (3 sztuki) oraz 30 dag chudej wieprzowiny bez kości oczyścić.
Nóżki umyć. Mięso zalać niewielką ilością zimnej wody – wody należy dać tylko tyle, aby przykryła mięso.
Gotować ok.2 godziny, a następnie dodać mały pęczek oczyszczonej włoszczyzny, całą cebulę przypieczoną na ogniu, 2 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, 2 ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotować na małym ogniu aż do momentu, gdy wieprzowina będzie odchodzić od kości. Następnie cały wywar odcedzić. W małych foremkach ułozyć na dnie ugotowaną i pokrojoną w półtalarki marchewkę, a na niej pokrojone w kostkę mięso. Po wypełnieniu foremek wywarem odstawić je w chłodne miejsce aż do zastygnięcia galarety. Podawać z chrzanem, octem lub cytryną.
Czasem wrzucam polowke na twardo jajca...
12-09-2016, 10:52
Cytuj

Post: #26
(22-07-2016, 18:16)Japatata napisał(a): Powaznie nie ma nikogo z okolic Stuttgartu?

Oj nie dobrze...

Jak nie ma ,jak ja jestem Smile .
[-] 1 użytkownik lubi ten post:
  • Diego10
17-05-2017, 08:30
Cytuj

Post: #27
Ja też z południa...więc są...!
18-05-2017, 18:29
Cytuj

Post: #28
Melduje sie po awarii sieci Smile
18-05-2017, 18:55
Cytuj

Post: #29
Od marca w Heidelbergu.
29-08-2018, 15:02
Cytuj

Post: #30
Hallo, coś   mnie   wsparło,,,, i napisałam temat o pępowinie. Temat zgasł, a jeszcze sie nie pojawil .im więcej nielotow, tym ich mniej
22-09-2018, 23:43
Cytuj



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości